Algemene voorwaarden pension De Pannehoef

Specificatie omtrent de opvang

Wij vangen geen drachtige dieren, loopse teven of krolse kattinnen op.

De Pannehoef heeft slechts plaats voor drie honden en vijf katten. Wij garanderen een rustig verblijf met een minimum aan stress ook voor dieren met gedragsproblemen. Indien jouw dier deze rust blijvend verstoort door bijvoorbeeld aanhouden geblaf of agressiviteit naar andere dieren of verzorgers, kunnen we een volgend verblijf bij ons weigeren en advies geven omtrent meer geschikte opvang voor je dier.

Vaccinaties

In uitbreiding van het contract wijzen wij je erop dat je dier minstens 14 dagen voor de aanvang van zijn vakantie de verplichte inentingen moet hebben gekregen.

Tevens vragen wij je om je dier preventief te behandelen tegen vlooien en teken. Dit is in de eerste plaats belangrijk voor de gezondheid van je dier, maar voorkomt ook besmetting van andere dieren! Gelieve hiervan een ondertekend bewijs door je eigen dierenarts of recente verpakking mee te brengen. Zoniet behandelen wij je dier bij aanvang van het logement zelf en worden je de kosten doorgerekend.

Ziekte

Als ziekte of verwonding van je dier wordt opgemerkt tijdens zijn verblijf, zal eerst de eigen dierenarts verwittigd worden. Is deze dierenarts verhinderd of onbereikbaar, dan wordt er beroep gedaan op de dierenarts verbonden aan het pension. De eventuele kosten worden doorgerekend aan de eigenaar.

Alle eventuele medische kosten, erelonen en speciale kosten in het belang van je dier of voortvloeiend uit schade veroorzaakt door je dier, inbegrepen verwonding van andere dieren of medewerkers van het pension, zijn ontegensprekelijk ten laste van de eigenaar en dienen te worden vergoed bij afhaling van het dier. Dit geldt niet voor de schade, veroorzaakt door je dier, die het gevolg was van een fout van één van de verzorgers.

De eigenaar kan bij het afhalen van het dier, het dier controleren of dit in goede gezondheid verkeert en vrij is van verwondingen. Bij twijfel wordt de dierenarts verbonden aan het pension, gevraagd het dier in het pension nogmaals te controleren.

Gebreken en/of ziektes die na thuiskomst van het dier vastgesteld worden vallen onder geen enkel beding onder de verantwoordelijkheid van het pension, noch onder deze van de dierenarts verbonden aan het pension.

Overlijden

Bij het overlijden van je dier gedurende het verblijf in ons pension zullen wij ditzo snel mogelijk aan jou melden, zodat er afspraken kunnen worden gemaakt betreffende het stoffelijk overschot van je dier.

Je kan dan al dan niet beslissen een autopsie/tegen-expertise te laten verrichten door je eigen dierenarts en dit op eigen kosten.

Eigen materiaal

Om darmproblemen tot een minimum te beperken, vragen wij de eigen voeding van je dier mee te brengen. Voorzie altijd enkele extra porties om problemen te vermijden. Indien er geen eigen voeding voorradig is, krijgt je dier een kwalitatieve licht verteerbare voeding aangeboden, deze kost wordt doorgerekend.

Ook voor eventuele medicatie vragen wij je hiervan eveneens voldoende te voorzien.

Omwille van hygiënische redenen vragen wij je zeer beperkt eigen spullen (deken, mand, speelgoed) mee te brengen. Hiervan hebben wij zelf meer dan voldoende beschikbaar.

Prijs en betaling

De prijs voor de opvang van één hond bedraagt 22.5 euro per dag.
De prijs voor de opvang van één kat bedraagt 18 euro per dag.

Ophalen en/of thuisbrengen van je dier: 5€/rit + 0.5€/km

De pensionhouder neemt je dier uitsluitend in bewaring tegen directe betaling van een voorschot, contant of via overschrijving op rekeningnummer BE76363164449695 op naam van Bruno Verbist, voor een bedrag van 50 % van de totaal te betalen som.

ENKEL NA ONTVANGST VAN JE VOORSCHOT IS DE RESERVERING DEFINITIEF !

Het betaalde voorschot blijft verworven, ook als je dier niet wordt gebracht.

Enkel ingeval van annulatie één maand voor het ingaan van de overeenkomst, wordt het betaalde voorschot terugbetaald. Een verblijf kan verlengd worden indien er plaatst is. Dit kan enkel schriftelijk per mail en mitst betaling van het bijkomende voorschot van 50% van de totale som.

Openingsuren

Je kan je dier binnenbrengen of afhalen op volgende uren:

  • Weekdagen: tss 9u en 11u en verder enkel op afspraak
  • Zaterdag, zon- en feestdagen: van 11u tot 12u en verder op afspraak
  • 25/12 en 01/01: is het niet mogelijk om honden te brengen en/of op te halen.

Afhaling van het dier

Je verbindt je ertoe je dier op de overeengekomen datum af te halen en ons bij verhindering hiervan tijdig te verwittigen.

Indien het dier niet is afgehaald binnen zeven dagen na einde overeenkomst of na afspraak, zullen wij je daartoe aanmanen middels een aangetekend schrijven. Indien hieraan geen gevolg wordt verleend binnen de veertien dagen staat dit gelijk aan het feit dat je afstand doet van het dier en hebben wij het recht het dier naar een asiel te brengen of ter adoptie aan te bieden. De kosten van pension, plaatsing of euthanasie blijven voor jouw rekening en zullen van jou gevorderd worden.

Aansprakelijkheid

Een tekortkoming in de uitvoering van de pensionovereenkomst kan ons niet worden toegerekend indien zij niet te wijten is aan onze schuld of ons niet ten laste kan worden gelegd, als deze het gevolg is van onvoorziene omstandigheden.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ontsnapping, ziekte, verwonding of overlijden van het dier dat in bewaring is. Dit geldt niet indien dit het gevolg was van een fout van één van de verzorgers.

Wij zijn niet verantwoordelijk bij een uitbraak van kennelhoest. De gedane dierenartskosten en kosten van medicatie worden aan de eigenaar doorgerekend.

Slotbepalingen

Door je huisdier bij ons in bewaring te geven, geef je blijk van vertrouwen in ons pension. Wij op onze beurt zullen al het mogelijke doen om het verblijf voor je huisdier zo prettig mogelijk te maken.

Vergeet echter niet dat het pension onmogelijk huis en gezin voor je huisdier kan vervangen. Het kan wel een zo veilig en leuk mogelijke opvang voor je huisdier vormen tijdens je afwezigheid.

Toch kan het gebeuren dat, ondanks alle zorg aan voeding, een dier vermagert. Ook is het mogelijk dat tijdens het spelen op de wei honden elkaar verwonden.

We vestigen er dus uw aandacht op dat er zekere risico's zijn, al behoren narigheden gelukkig tot de uitzonderingen.

Bijlagen